Ervaringen - Mesologie Zuid

Suffolkweg Zuid 30
6002 RX WEERT
Tel: +31 (0) 6 47 69 29 14
Lawyer
Ga naar de inhoud

Ervaringen

"Ik ben bij Linda terecht gekomen met wat vage buikklachten.
Eten dat vaak niet goed viel en als ik dan niet direct stopte, moest ik het bekopen met een nacht overgeven.
Zelf dacht ik aan een intolerantie voor gluten of lactose.
Linda kwam er vrij snel achter dat een parasiet in mijn darmen, de klachten veroorzaakte.
Iets waar ik zelf nooit aan had gedacht. Na een kuur ben ik hier nu volledig vanaf.

Wat ik het mooie vindt van Mesologie is dat het heel erg uitgaat van de balans die voor jouw lichaam nodig is.
Je kunt bijvoorbeeld lichte buikklachten onderdrukken met pijnstilling.
Maar als je weet dat de klachten voor altijd verholpen kunnen door een voedingssupplement of een andere dieet is dat toch veel beter.
Als ik niet naar Linda was gegaan, had ik misschien nog steeds met buikklachten rondgelopen en het ene na het andere dieet geprobeerd.
Haar benadering is heel prettig: ze is heel rustig in haar benadering en geeft duidelijke informatie. Ze heeft me ontzettend goed geholpen. "

Anoniem

*****

Mijn kennismaking en ervaring met Mesologie

Via een vriendin, die darm en buikklachten had ben ik bekend geraakt met Mesologie. Ik had er nog nooit van gehoord. Mesologie?
Je gaat naar een huisarts of naar een dokter in het ziekenhuis om van je klachten af te komen, dacht ik. Zij bleek baat te hebben bij de behandelingen.

Na mijn zwangerschap had ik opeens erg veel last van mijn darmen. Eerst contact gezocht met de huisarts.
Een traject opgestart om te bekijken wat mijn darmprobleem was. Dit duurde 3 maanden. Vervolgens doorgestuurd naar mdl arts. Darmonderzoek gehad en bleek dat ik een chronische darmontsteking had met hele hoge ontstekingswaarden. Kon dit verholpen worden? Nee! Ook niet door voeding? Nee! Onmogelijk volgens deze arts.
Levenslang aan de ontstekingsremmers kreeg ik voorgeschreven. Daar moet je het dan mee doen. Elk half jaar op controle en kijken hoe het zou gaan.

Ik hoorde dat Mesologie een andere benadering had.
Kijkend naar levenswijze, voeding etc. Misschien kon Linda mij helpen. Een soort van second opinion. Kon geen kwaad, leek me.
Uit het eerste onderzoek bleek dat mijn darmen en hormoonhuishouding uit balans waren. Ik bleek ook sterk te reageren op bepaalde voeding.
Met aangepaste voeding en voorgeschreven supplementen ging ik aan de slag.
Nu, een half jaar later, zijn mijn darmen rustiger, zijn mijn ontstekingswaarden minimaal en voel ik met stukken beter en fitter
Heb de ontstekingsremmers nooit gebruikt die ik van de dokter voorgeschreven heb gekregen.
Ik zal de rest van mijn leven moeten opletten met voeding waar mijn darmen op reageren om niet weer ziek te worden.
Maar dat is het me meer dan waard.
Linda heeft me een behandeling gegeven die ik begrijp en waar ik iets mee kan.
Ik ben nog niet volledig genezen, maar op de goede weg.

Ik hoop dat mijn verhaal kan inspireren om eens te kijken wat mesologie wellicht voor jou kan betekenen.
Medicijnen helpen wellicht om klachten te verminderen, maar pakken het probleem niet aan.

Anoniem

*****

Mijn eerste ervaring met Mesologie is al enige jaren geleden. Linda was in de laatste fase van haar opleiding.
Ik heb mij de eerste keer laten behandelen/meten bij Linda in het opleidingscentrum in Amsterdam.
Ik had al lang het gevoel dat ik niet lekker in mijn vel zat en had diverse vage klachten.
Omdat ik na de eerste behandeling er een goed gevoel over had besloot ik om met Mesologie door te gaan.

Nadat Linda de opleiding had afgerond kon ik in haar praktijk in Budel terecht.
Omdat ik veel en intensief sportte nam ik altijd allerlei supplementen die ik in de drogisterij kocht in zonder te kijken wat het precies was.
Dat kan zelfs schadelijk zijn.
Doordat ik nu regelmatig doorgemeten wordt krijg ik de juiste supplementen die ook goed te combineren zijn met de medicijnen die ik in moet nemen.
Dus geen overbodige rommel meer in mijn lichaam.

Ik ervaar de behandelingen bij Linda als zeer prettig.
Vooraf aan de meting worden de voorafgaande maanden doorgenomen.
Linda luistert heel goed en je bent echt een cliënt en geen nummer.
Ik kan het iedereen aanbevelen.

Mary
Janine
Ik ben bij Linda terecht gekomen nadat ik bij de osteopaat was geweest met buikklachten. Hieraan vooraf ging een jarenlang traject met gewrichtsontstekingen en buikklachten. Ik had via een andere weg al vernomen dat ik een intolerantie voor melk en soya had. Later kwam diagnose endometriose erbij. Maar mijn buikklachten werden erger ondanks dat ik rekening hield met mijn intolerantie. Vandaar de afspraak met de osteopaat. Die adviseerde mij om een keer naar Linda te gaan om wat verder onderzoek te doen in haar vakgebied als aanvulling op haar behandeling.

Dus inderdaad een afspraak gemaakt en toen kwam ik erachter dat ik ook een tarwe en volkoren intolerantie had! Ik dacht gezond te eten door juist tarwe en volkoren te eten maar dat geldt voor mij dus niet. Met behulp van wat homeopathische supplementen de eerste stap gezet om mijn buikklachten te verminderen. En na enkele weken werd dat inderdaad beter (met mijn nieuwe eetregels erbij natuurlijk)

Na nog een afspraak en wat andere homeopathische kuren gevolgd te hebben is er een enorm verschil bereikt met hoe het eerst was en nu. Buikklachten zijn sterk verminderd tot vrijwel niet. Tuurlijk zal ik altijd moeten blijven opletten wat ik eet maar het gaat nu een stuk beter. Het is fijn om te weten waar de problemen vandaan kwamen en zoals ik altijd gezegd heb voor iedereen telt persoonlijk welk eten goed voor hem of haar is. Ik ga nu ongeveer een keer per jaar langs voor controle om te kijken of er tekorten zijn of juist andere dingen waar ik op moet letten. Zodat ik niet weer zoveel klachten krijg als voorheen, dat willen we voorkomen natuurlijk. Voor mijn endometriose heb ik nu een product die dat ook onder controle weet te houden samen met de prikpil, daar was ik zonder dat ik kennis had gemaakt met de mesologie nooit achter gekomen.Anoniem
Mijn ervaring met Mesologie.
Voordat ik bij Linda in haar praktijk kwam was ik al een paar jaar bezig met bewust eten, bewegen en voldoende slapen. Ik merkte dat mijn lichaam en psyche hier enorm door verbeterde. Ondanks dat ik hiermee bezig was bleven een paar klachten aanhouden. Mijn hormoonhuishouding stond telkens totaal op zijn kop en daarnaast had ik weinig energie. Dit zou je natuurlijk kunnen wijten aan het feit dat ik een jong gezin heb, daarnaast werk, graag voldoende wil sporten en ook nog een sociaal leven wil leiden.

Je zou kunnen denken dat ik het gewoon wat rustiger aan zou moeten doen. Goed punt, maar ik wil ook leven!
En wat heb ik er dan voor nodig om ondanks deze drukte tóch met veel energie mijn leven te leven zoals ik dat graag wil?
Voor mijn hormoonhuishouding kreeg ik medicatie voorgeschreven. Ik voelde me daar niet goed bij en bleef last houden van mijn klachten.

Via via ben ik bij Linda terecht gekomen. Wat een eyeopener! Na het eerste consult kwamen er al veel dingen aan het licht waar ik zelf nooit bij stil had gestaan.
Zo bleek ik niet goed tegen koemelk te kunnen, terwijl ik toch wel graag een paar cappuccino per dag drink.
Daarnaast werd duidelijk dat ook suiker niet goed kon worden opgenomen. Ondanks dat ik niet heel veel suiker binnenkrijg, was dit dus toch genoeg om nog belasting te geven.
Mijn schildklier bleek in disfunctie. Dit kan echt verstrekkende gevolgen hebben voor je lichaam. Ik was dus behoorlijk uit balans.

Door de meettechnieken van de Mesologie begreep ik waar mijn klachten vandaan kwamen. Tijd voor actie! Ik heb op basis van bovenstaande disfuncties een op mij afgestemd voedingsadvies en voedingssupplementen voorgeschreven gekregen. Deze heb ik iedere dag trouw geslikt en vervolgens ben ik steeds na een aantal weken/maanden weer terug op controle geweest bij Linda. Mijn klachten verminderden heel snel. Na een aantal maanden bleek dat mijn lichaam zelf al heel wat zaken opgelost had.

Ik ben van mening dat veel klachten verholpen kunnen worden door de oorzaak te vinden en deze aan te pakken. Leer je eigen lichaam kennen en ben je bewust van de signalen.
Natuurlijk zijn alle facetten nodig voor een goede balans om ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit. Eet goed, beweeg goed en neem voldoende rust.

Wat ik vooral geleerd heb van de Mesologie? Zorg ervoor dat je niet aan symptoombestrijding doet, maar pak het probleem aan.
Ik raad iedereen aan om je lichaam eens te laten doormeten! Door bewustwording van je lichaam leer je signalen herkennen.

Bent u behandeld bij Mesologie Zuid en wilt u ook uw ervaring delen?
Dit stel ik zeer op prijs, stuur een email met uw ervaring naar info@mesologiezuid.nl
Uw ervaring kan indien gewenst anoniem op de site geplaatst worden.

Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0
Terug naar de inhoud